Zhodnocení nabízených edukačních programů Národního technického muzea - Sosna, Vojtěch (2018)
Tato práce je zaměřena na Národní technické muzeum v Praze. Teoretická část se věnujemuzeologii, muzeím a jejich roli a postavení v cestovním ruchu, muzejnípedagogice, muzejní edukaci a historii Národního technického muzea. V praktickéje zhodnocena současná nabídka edukačních programů s hlubším popisem vybranékomentované prohlídky, která je hodnocena i pomocí dotazníkového šetření. Šetřeníspokojenosti návštěvníků hodnotí kromě prohlídky i ostatní prostory muzea a přístuppersonálu. Dále je hodnocen význam skupinové návštěvnosti muzea. Pro tytoúčely je skupinová návštěvnost porovnána s celkovou návštěvností Národního technickéhomuzea v Praze. Kromě toho jsou statistiky porovnávány s Technickýmmuzeem v Brně.