Zhodnocení nabízených edukačních programů Národního technického muzea - Sosna, Vojtěch; Jarolímková, Liběna; Chaloupka, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato práce je zaměřena na Národní technické muzeum v Praze. Teoretická část se věnujemuzeologii, muzeím a jejich roli a postavení v cestovním ruchu, muzejnípedagogice, muzejní edukaci a historii Národního technického muzea. V praktickéje zhodnocena současná nabídka edukačních programů s hlubším popisem vybranékomentované prohlídky, která je hodnocena i pomocí dotazníkového šetření. Šetřeníspokojenosti návštěvníků hodnotí kromě prohlídky i ostatní prostory muzea a přístuppersonálu. Dále je hodnocen význam skupinové návštěvnosti muzea. Pro tytoúčely je skupinová návštěvnost porovnána s celkovou návštěvností Národního technickéhomuzea v Praze. Kromě toho jsou statistiky porovnávány s Technickýmmuzeem v Brně.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses