Využití simulačních modelů a programů k analýze či zlepšení chodu podniku (reálná situace) - Klímová, Anna-Marie (2018)
Tato diplomová práce se zabývá simulací infolinky. Jejím cílem je analýza stávající situace infolinky a vytvoření základního simulačního modelu. Práce se bude také věnovat několika experimentům se stávajícím modelem, které budou následně vyhodnoceny z hlediska dopadů na infolinku. K vytvoření simulačního modelu bude použit program SIMUL8. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž první tři kapitoly jsou řazeny do teoretické části a poslední čtvrtá do části praktické. První kapitola má za cíl seznámit čtenáře s teoretickými základy simulačních modelů. Ve druhé kapitole se čtenář seznámí s teoretickými základy modelů hromadné obsluhy. Třetí kapitola se věnuje základnímu popisu softwaru použitého k tvorbě simulačního modelu, SIMUL8. Poslední čtvrtá kapitola se pak zabývá tvorbou simulačního modelu dle jednotlivých fází simulačního projektu.