Využití simulačních modelů a programů k analýze či zlepšení chodu podniku (reálná situace) - Klímová, Anna-Marie; Kuncová, Martina, 1974-; Dlouhý, Martin, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato diplomová práce se zabývá simulací infolinky. Jejím cílem je analýza stávající situace infolinky a vytvoření základního simulačního modelu. Práce se bude také věnovat několika experimentům se stávajícím modelem, které budou následně vyhodnoceny z hlediska dopadů na infolinku. K vytvoření simulačního modelu bude použit program SIMUL8. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž první tři kapitoly jsou řazeny do teoretické části a poslední čtvrtá do části praktické. První kapitola má za cíl seznámit čtenáře s teoretickými základy simulačních modelů. Ve druhé kapitole se čtenář seznámí s teoretickými základy modelů hromadné obsluhy. Třetí kapitola se věnuje základnímu popisu softwaru použitého k tvorbě simulačního modelu, SIMUL8. Poslední čtvrtá kapitola se pak zabývá tvorbou simulačního modelu dle jednotlivých fází simulačního projektu.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses