Analýza CSR společnosti Lindex, porovnání vnímání CSR spotřebiteli ve Švédsku a ČR - Křesalová, Sylvie (2018)
Cílem bakalářské práce je analyzovat, jaké aktivity firma Lindex realizuje v oblasti CSR. Podpůrným cílem je porovnat vnímání firmy a jejich aktivit v oblasti CSR mezi spotřebiteli Švédska a spotřebiteli České republiky. Teoretická část vymezuje pojem CSR, jeho vývoj a hlavní teorie. Dále také výhody plynoucí z implementace CSR do podnikové strategie. V této části je též uveden postoj České republiky a Švédska vůči CSR. Druhá část bakalářské práce se zaměřuje výhradně na firmu Lindex a její aktivity v oblasti CSR. Jsou zde charakterizovány všechny projekty, které firma vytvořila nebo kterých projektů je součástí. V závěrečné části práce jsou uvedeny výsledky dotazníkového šetření, které bylo prováděno jak mezi spotřebiteli v České republice a ve Švédsku.