Podnikatelské prostředí USA se zaměřením na podmínky dovozu alkoholu z ČR do USA - Hanousek, Martin (2019)
Hlavním cílem této diplomové práce je detailní charakteristika amerického podnikatelského prostředí se zaměřením na identifikaci a popis konkrétních obchodních bariér vstupujících do procesu dovozu alkoholických nápojů, konkrétně piva, lihovin a vína do USA . Dílčím cílem této práce je zhodnotit americký trh z hlediska makroekonomické stability a obchodních možností pro české exportéry. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je zaměřena na charakteristiku amerického podnikatelského prostředí. Obsahem druhé kapitoly je analýza základních makroekonomických ukazatelů a zahraničního obchodu USA. Třetí kapitola shrnuje možnosti využití proexportní podpory poskytované českými státními organizacemi CzechTrade a CzechInvest. Poslední kapitola je již zaměřena ryze na problematiku dovozů alkoholických nápojů do Spojených států a veškerých náležitostí s těmito dovozy spojených.