Podnikatelské prostředí USA se zaměřením na podmínky dovozu alkoholu z ČR do USA - Hanousek, Martin; Taušer, Josef; Kubata, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Hlavním cílem této diplomové práce je detailní charakteristika amerického podnikatelského prostředí se zaměřením na identifikaci a popis konkrétních obchodních bariér vstupujících do procesu dovozu alkoholických nápojů, konkrétně piva, lihovin a vína do USA . Dílčím cílem této práce je zhodnotit americký trh z hlediska makroekonomické stability a obchodních možností pro české exportéry. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je zaměřena na charakteristiku amerického podnikatelského prostředí. Obsahem druhé kapitoly je analýza základních makroekonomických ukazatelů a zahraničního obchodu USA. Třetí kapitola shrnuje možnosti využití proexportní podpory poskytované českými státními organizacemi CzechTrade a CzechInvest. Poslední kapitola je již zaměřena ryze na problematiku dovozů alkoholických nápojů do Spojených států a veškerých náležitostí s těmito dovozy spojených.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses