Právní aspekty reklamy on-line se zaměřením na nová média - Laštůvka, Jiří (2018)
Práce se zabývá regulací reklamy v nových médiích, z nichž autor vybral sociální sítě Facebook, Instagram a server pro sdílení videosouborů Youtube. Práce shrnuje možnosti on-line reklamy na těchto platformách včetně působnosti influencerů. Dále analyzuje právní a mimoprávní způsoby regulace reklamy v České republice, Evropské právo regulující reklamu a způsoby regulace reklamy ve Spojených státech amerických s důrazem na reklamu on-line. Závěr práce je věnovaný kvantitativnímu a kvalitativnímu výzkumu který zjišťuje vliv on-line reklamy na děti. Výsledkem práce je zhodnocení stavu regualce reklamy on-line, zejména na vybraných platformách a míra ochrany dětí vůči zkoumanému druhu reklamy.