Právní aspekty reklamy on-line se zaměřením na nová média - Laštůvka, Jiří; Boháček, Martin, 1947-; Postler, Milan, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Práce se zabývá regulací reklamy v nových médiích, z nichž autor vybral sociální sítě Facebook, Instagram a server pro sdílení videosouborů Youtube. Práce shrnuje možnosti on-line reklamy na těchto platformách včetně působnosti influencerů. Dále analyzuje právní a mimoprávní způsoby regulace reklamy v České republice, Evropské právo regulující reklamu a způsoby regulace reklamy ve Spojených státech amerických s důrazem na reklamu on-line. Závěr práce je věnovaný kvantitativnímu a kvalitativnímu výzkumu který zjišťuje vliv on-line reklamy na děti. Výsledkem práce je zhodnocení stavu regualce reklamy on-line, zejména na vybraných platformách a míra ochrany dětí vůči zkoumanému druhu reklamy.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses