Dohoda NAFTA v současných vztazích Mexika a USA - Šejdová, Gabriela (2018)
Bakalářská práce se zabývá Dohodou NAFTA v rámci vztahů USA a Mexika v současnosti. V první části této práce jsou objasněna teoretická východiska, tedy vysvětlení pojmů jako prezidentské systémy, zahraniční politika a jak se v těchto systémech vytváří. Je objasněn postoj amerického prezidenta Trumpa stejně jako nově zvoleného mexického prezidenta Lópeze Obradora. Zároveň práce vysvětluje, jaké má dohoda vlivy na obě země z ekonomického hlediska. Jako výzkumná metoda je použita analýza vztahů těchto dvou zemí, které jsou ovlivněny přetrvávajícími problémy jako migrace nebo drogová válka.