Analýza faktorů úspěšnosti vybraného podniku - Loudová, Jaroslava (2018)
Cílem diplomové práce je provedení analýzy faktorů úspěšnosti aplikované na společnost Českomoravský cement, a.s. Tato analýza bude provedena prostřednictvím strategické a finanční analýzy s cílem identifikovat hlavní faktory ovlivňující obchodní model společnosti Českomoravský cement, a.s. Práce obsahuje čtyři části – úvodní, teoretickou, praktickou a závěrečnou. Teoretická část představuje základní definice, nástroje a postupy, které jsou zásadní pro strategickou a finanční analýzu. Praktická část obsahuje konkrétní komentáře a výpočty o analyzované společnosti. V práci je využita strategická analýza mikrookolí a makrookolí, horizontální a vertikální finanční analýzy, analýzy rozdílových ukazatelů, výpočet metodiky INFA, SWOT analýza a mezipodnikové srovnání společnosti s konkurencí.