Analýza faktorů úspěšnosti vybraného podniku - Loudová, Jaroslava; Neumaierová, Inka, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem diplomové práce je provedení analýzy faktorů úspěšnosti aplikované na společnost Českomoravský cement, a.s. Tato analýza bude provedena prostřednictvím strategické a finanční analýzy s cílem identifikovat hlavní faktory ovlivňující obchodní model společnosti Českomoravský cement, a.s. Práce obsahuje čtyři části – úvodní, teoretickou, praktickou a závěrečnou. Teoretická část představuje základní definice, nástroje a postupy, které jsou zásadní pro strategickou a finanční analýzu. Praktická část obsahuje konkrétní komentáře a výpočty o analyzované společnosti. V práci je využita strategická analýza mikrookolí a makrookolí, horizontální a vertikální finanční analýzy, analýzy rozdílových ukazatelů, výpočet metodiky INFA, SWOT analýza a mezipodnikové srovnání společnosti s konkurencí.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses