Právní aspekty ochrany spotřebitele v oblasti doplňků stravy - Levová, Jitka (2018)
Tématem této diplomové práce je současná právní úprava v oblasti ochrany spotřebitele v české a evropské legislativě. Bude hodnocena její obsáhlost, principy a také přístup k řešení vzniklých sporů ze strany soudů a správních orgánů. Nutnost zabývat se ochranou spotřebitele narůstá zejména díky stále větší významnosti mezinárodního obchodu. Každý člověk má dnes neomezené možnosti cestovat do zahraničí a nakupovat tam různé druhy zboží, nebo si je dokonce objednávat přes internet. To je obrovská výhoda moderní doby. Svoboda volného pohybu osob a zboží s sebou ale nese určité otázky a potíže, které je nutné řešit na mezinárodní úrovni. A jde o potíže o to významnější, pokud se jedná o volně dostupné potraviny a doplňky stravy. Předpokladem pro funkčnost tohoto systému je sladění jednotlivých národních právních předpisů s evropskou legislativou. Je ale také funkční i v praxi? Právě tím se bude diplomová práce zabývat.