Bezpečnost a ochrana zdraví při práci - Šmejkalová, Petra (2018)
Tématem této diplomové práce je bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP). Práce se skládá ze šesti kapitol a je rozdělena na dvě části, analytickou a praktickou. Analytická část zahrnuje vymezení pojmu, historii, práva a povinnosti dotčených osob, management rizik při práci, kontrolu dodržování BOZP a požadavky na BOZP ve stavebnictví. Praktická část se zabývá BOZP v konkrétní stavební společnosti, analýza je doplněna dotazníkovým šetřením.