Vliv Jednotné zahraniční sítě na vstup a působení českých firem na zahraničních trzích - Králová, Kateřina; Peterková, Jana, 1971-; Stehlíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Ekonomická diplomacie je prostředkem státu k prosazování ekonomických zájmů v zahraničí, a tím podporovat hospodářský růst země. Jedním z nástrojů ekonomické diplomacie je podpora exportu prováděná subjekty jednotné zahraniční sítě (zastupitelské úřady a zahraniční kanceláře CzechTrade). Cílem práce je zhodnocení současných možností malých a středních podniků při vstupu na zahraniční trhy a následné využívání podpory exportních aktivit ze strany státu. Dílčím cílem je zhodnocení metodiky měření efektivnosti subjektů Jednotné zahraniční sítě. Práce je rozdělena na tři kapitoly. První zahrnuje teoreticko-metodologické východisko a definuje efektivitu v rámci ekonomické diplomacie. Analytická část obsahuje specifika modelu v ČR a metody hodnocení subjektů. V závěrečné případové studii jsou vyhodnocena data z výzkumu mezi českými malými a středními podniky.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses