Obecné nařízení o ochraně osobních údajů EU a jeho právní a ekonomické dopady na konkrétní organizaci - Budík, Ondřej (2018)
Hlavním tématem diplomové práce je Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (anglicky General Data Protection Regulation). Cílem práce je zhodnotit jeho přínosy a případná negativa a zjistit jeho právní, ekonomické a organizační dopady na vybranou společnost. Diplomová práce vymezuje zásadní body a povinnosti, které správcům osobních údajů v ČR plynou z GDPR, ale také například odpovídá na otázky, zda je opravdu revolučním právním předpisem nebo jestli je nutné se bát astronomicky vysokých pokut, které byly v průběhu roku 2018 značně připomínány v médiích.