Obecné nařízení o ochraně osobních údajů EU a jeho právní a ekonomické dopady na konkrétní organizaci - Budík, Ondřej; Boháček, Martin, 1947-; Věžníková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Hlavním tématem diplomové práce je Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (anglicky General Data Protection Regulation). Cílem práce je zhodnotit jeho přínosy a případná negativa a zjistit jeho právní, ekonomické a organizační dopady na vybranou společnost. Diplomová práce vymezuje zásadní body a povinnosti, které správcům osobních údajů v ČR plynou z GDPR, ale také například odpovídá na otázky, zda je opravdu revolučním právním předpisem nebo jestli je nutné se bát astronomicky vysokých pokut, které byly v průběhu roku 2018 značně připomínány v médiích.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses