Příjezdový cestovní ruch z USA do České republiky a specifika amerických turistů - Marková, Jana; Petrů, Zdenka, 1953-; Claudino, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce přináší analýzu příjezdového cestovního ruchu ze Spojených států amerických do České republiky. Záměrem je postihnout jeho dosavadní vývoj a analyzovat současný stav z různých aspektů. Nedílnou součástí je analýza chování amerických turistů. Text definuje základní pojmy z oblasti cestovního ruchu, jako například: cestovní ruch, účastník cestovního ruchu, typologie cestovního ruchu. Práce také pojednává o roli turismu v národní ekonomice. Dále text zpracovává statistické údaje týkající se příjezdů, přenocování a výdajů amerických návštěvníků v Evropě a v ČR. Zároveň je analyzována nabídka zájezdů z USA do ČR. Součástí práce je též shrnutí prezentace ČR na zdrojovém trhu a aktivity agentury CzechTourism v USA. Studie navrhuje možná opatření, která by mohla zvýšit počty návštěv a prodloužení pobytu Američanů v České republice.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses