Sdílená ekonomika v oblasti cestovního ruchu - Machová, Lucie; Petrů, Zdenka, 1953-; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá sdílenou ekonomikou v oblasti cestovního ruchu, její terminologií, výhodami a nevýhodami a problematikou její regulace. První kapitola se zabývá vymezením pojmů sdílená ekonomika, jejími alternativními výrazy a pojmem cestovní ruch. Druhá kapitola zkoumá postavení sdílené ekonomiky v cestovním ruchu a zvlášť rozebírá její platformy v oblasti ubytovacích služeb, dopravy a ostatních služeb turismu. Třetí kapitola porovnává regulaci klasických ubytovacích služeb a platformy Airbnb a shrnuje aktuální situaci regulace Airbnb v České republice, Evropě a USA. Poslední kapitola se věnuje výzkumu na apartmánech Downtown Suites v Praze, který zkoumá využití různých klasických rezervačních portálů oproti platformě Airbnb. Ze všech shromážděných informací byly vyvozeny závěry a doporučeny kroky vedoucí ke vhodné regulaci Airbnb v České republice.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses