Založenie cestovnej kancelárie orientovanej na pivný turismus - Olgyayová, Patrícia (2018)
Cieľom diplomovej práce je vypracovanie plánu pre založenie cestovnej kancelárie, ktorá sa bude orientovať na pivný cestovný ruch, a to konkrétne cestovný ruch domáci a jeho rozvoj. Teoretická časť pozostáva z dvoch kapitol. Prvá sa týka problematiky cestovného ruchu, jeho definícii, problematiky cestovných kancelárií a agentúr. Druhá kapitola sa zaoberá marketingom v cestovnom ruchu a jeho špecifikami, a tiež jednotlivými postupmi pri marketingovom plánovaní. Praktická časť využíva princípy predchádzajúcej kapitoly a obsahuje analýzu makro a mikroprostredia, SWOT analýzu a vyúsťuje do identifikácie kľúčových problémov a príležitostí na trhu pivného turizmu. Záverečná kapitola potom navrhuje konkrétne marketingové riešenia identifikovaných problémov v podobe marketingových stratégií a mixu.