Hypotéční úvěry vs. úvěry ze stavebního spoření - Zachová, Miluše; Schlossberger, Otakar, 1958-; Kučerová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá hypotečními úvěry a úvěry ze stavebního spoření, tedy úvěry, které slouží k financování bydlení. Na začátku se zabývám základní charakteristikou jednotlivých produktů. V první části je detailně popsán úvěr ze stavebního spoření, tedy fáze spořící, fáze úvěrová, klasický úvěr ze stavebního spoření a překlenovací úvěr. Ve druhé části je popsán hypoteční úvěr, především pak nová právní úprava, účel hypotečního úvěru, státní půjčka na bydlení pro mladé, zajištění, fixace, možnost refinancování hypotečního úvěru, způsoby splácení a úročení, jsou zde také zmíněny některé druhy hypotečních úvěrů a dále pak aktuální situaci na trhu hypotečních úvěru. V třetí části, která je praktická se zabývám srovnání pořízení nemovitosti v Praze a ve Strakonicích, srovnání nájmů v Praze a ve Strakonicích a modelovým situacím, kde uvádím reálné údaje týkající se pořízení nemovitosti v Praze na hypoteční úvěr a překlenovací úvěr ze stavebního spoření a pořízení nemovitosti ve Strakonicích z vlastních zdrojů.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses