Analýza návštěvnosti domácích utkání HC Sparta Praha lidmi z Prahy a regionů Středočeského kraje - Plšek, Martin (2018)
Diplomová práce pojednává o návštěvnosti domácích utkání HC Sparta Praha s důrazem na možnosti jejího zvýšení prostřednictvím lidí žijících v regionech Středočeského kraje. Hlavním cílem práce je návrh použitelných doporučení k dosažení dlouhodobého zvýšení návštěvnosti a využití absence přímé konkurence v podobě dalších účastníků Tipsport extraligy z Prahy nebo nejbližšího okolí. Práce je rozdělena do tří částí. První z nich je část teoretická, kde je čtenář seznámen se základními pojmy týkajícími se sportovního marketingu a návštěvnosti sportovních událostí. V metodické části jsou popsány vybrané postupy, jimiž je dosahováno stanovených cílů. Praktická část se skládá z několika kapitol. Těmi jsou analýza návštěvnosti, marketingové komunikace klubu a sekundárních dat. Stěžejní částí je poté primární výzkum prováděný na vzorku příznivců klubu přímo v O2 areně. Závěr práce přináší doporučení pro další marketingové aktivity klubu.