Podnikatelský plán pro již existující společnost - Dibusz, Sebastián; Svobodová, Ivana, 1969-; Andera, Michal, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Hlavním cílem této diplomové práce je vypracovat podnikatelský plán společnosti R. s.r.o., vyhodnotit její současnou situaci a rozhodnout o jejím budoucím vývoji na základě analýzy provozu obchodu GB, ve kterém společnost prodává ojedinělý pražský suvenýr. Součástí práce je tříměsíční marketingový výzkum založený na ústním dotazování. Bylo osloveno 1 014 návštěvníků obchodu z více než 40 zemí, z nichž odpovědělo 683 respondentů. Práce má tři hlavní části. Teoretická část seznamuje s dostupnou zahraniční literaturou na téma suvenýrů a nákupního chování turistů a doporučenou strukturu pro vyhotovení podnikatelského plánu. Metodologická část popisuje metodu dotazníkového šetření nutnou k analýze trhu a zákazníků včetně exaktního popisu postupu rozsáhlého marketingového výzkumu. Praktická část se zabývá vypracováním podnikatelského plánu. Dotazníkové šetření prokázalo, že je o produkt společnosti R. zájem a z výsledků finančního plánu je zřejmé, že společnost může do budoucna prosperovat. Po vyhodnocení všech dostupných dat a možných rizik se majitelé společnosti rozhodli ve svém podnikání pokračovat.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses