Návrh a implementace frameworku pro tvorbu webových scraperů v jazyce Swift - Nováček, Stanislav; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Král, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cíle této diplomové práce byly vytyčeny dva – vytvoření open-souce knihovny pro tvorbu webových crawlerů a scraperů v programovacím jazyce Swift; a implementace webového scraperu za pomocí této knihovny. Pro splnění prvního cíle byla provedena analýza scrapovacího procesu a existujících knihoven určených pro scrapování webových stránek napsaných v programovacím jazyce Swift. Po této analýze došlo k návrhu decentralizované architektury a definici požadavků, které sloužily jako podklad pro implementaci knihovny. Po dokončení implementace bylo pro zjištění splnění prvního cíle provedeno tabulkové srovnání nové knihovny s knihovnami existujícími dle určených požadavků. Pro splnění druhého cíle bylo definováno zadání a případ užití webového scraperu. Podle tohoto zadání byla navržena architektura a komponenty, které sloužily jako podklady pro implementaci programu. Pro zjištění splnění druhého cíle byla provedena demonstrace tohoto scraperu na vybraném webu.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses