Lean management ve vybraném hotelu v Japonsku - Svojanovská, Leona (2018)
Předkládaná diplomová práce se zabývá managementem kvality v pohostinství. Konkrétně analyzuje možnosti aplikace nenormativního přístupu řízení kvality zvaného Lean management (štíhlé řízení) v oblasti hotelnictví. Štíhlé řízení pochází z Japonska, ale ani zde není v oblasti hotelnictví rozšířeným pojmem. Práce analyzuje vybrané procesy v hotelu Imperial Tokyo a na konkrétních příkladech navrhuje využití nástrojů Leanu ke zlepšení pozorovaných procesů. Na závěr poznatky zobecňuje a hodnotí využitelnost jednotlivých nástrojů Leanu v hotelnictví.