Lean management ve vybraném hotelu v Japonsku - Svojanovská, Leona; Žufan, Jan; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Předkládaná diplomová práce se zabývá managementem kvality v pohostinství. Konkrétně analyzuje možnosti aplikace nenormativního přístupu řízení kvality zvaného Lean management (štíhlé řízení) v oblasti hotelnictví. Štíhlé řízení pochází z Japonska, ale ani zde není v oblasti hotelnictví rozšířeným pojmem. Práce analyzuje vybrané procesy v hotelu Imperial Tokyo a na konkrétních příkladech navrhuje využití nástrojů Leanu ke zlepšení pozorovaných procesů. Na závěr poznatky zobecňuje a hodnotí využitelnost jednotlivých nástrojů Leanu v hotelnictví.
Vedoucí práce: Jan Žufan
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses