Propagace České republiky prostřednictvím filmového cestovního ruchu - Petrusová, Barbora (2018)
Práce je zaměřena na filmový cestovní ruch. Definuje základní pojmy filmového turismu a poskytuje důkazy o jeho důležitosti. Zároveň také důvody, proč se tuto formu cestovního ruchu vyplatí propagovat. Hlavním cílem práce bylo stanovit, zda Česká republika plně využívá svého potenciálu destinace filmového turismu, a to průzkumem propagace a porovnáním se šesti státy: Novým Zélandem, Velkou Británií, Francií, Tuniskem, Irskem a Maďarskem.Z dané komparace vyplývá, že Česká republika nevyužívá všechny metody propagace např. absentují příspěvky na sociálních sítích, tištěné materiály ve více jazykových mutacích a hmotné upomínky filmového turismu. Na druhou stranu Česká republika má do budoucna velký potenciál. Filmy, které se v ní stále natáčí jsou od velmi dobrých studií i režisérů a budou poskytovat České republice nové šance filmovou propagaci zlepšit a motivovat k návštěvě o to více turistů.