Propagace České republiky prostřednictvím filmového cestovního ruchu - Petrusová, Barbora; Kalábová, Markéta; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Práce je zaměřena na filmový cestovní ruch. Definuje základní pojmy filmového turismu a poskytuje důkazy o jeho důležitosti. Zároveň také důvody, proč se tuto formu cestovního ruchu vyplatí propagovat. Hlavním cílem práce bylo stanovit, zda Česká republika plně využívá svého potenciálu destinace filmového turismu, a to průzkumem propagace a porovnáním se šesti státy: Novým Zélandem, Velkou Británií, Francií, Tuniskem, Irskem a Maďarskem.Z dané komparace vyplývá, že Česká republika nevyužívá všechny metody propagace např. absentují příspěvky na sociálních sítích, tištěné materiály ve více jazykových mutacích a hmotné upomínky filmového turismu. Na druhou stranu Česká republika má do budoucna velký potenciál. Filmy, které se v ní stále natáčí jsou od velmi dobrých studií i režisérů a budou poskytovat České republice nové šance filmovou propagaci zlepšit a motivovat k návštěvě o to více turistů.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses