Bojová umění jako součást sportovního cestovního ruchu - Rytířová, Eliška; Kalábová, Markéta; Dvořáková, Dana, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalářská práce se zabývá propojením bojových umění a sportovního cestovního ruchu. V teoretické části se klade důraz na vysvětlení pojmů sportovní cestovní ruch a cestovní ruch bojových umění a na charakteristiku bojových umění/sportů se zaměřením na Jiu-Jitsu. V praktické části se skrze dotazníkové šetření získávají data potřebná k vytvoření segmentace trhu a zodpovězení výzkumných otázek. Cílem práce je analýza bojových umění v rámci sportovního cestovního ruchu se zaměřením na Jiu-Jitsu. Z práce vyplývá, že neodborná veřejnost vnímá existenci bojových umění/sportů. Dalším výsledkem práce je fakt, že cvičenci bojových umění/sportů se jezdí vzdělávat na semináře mimo dójo ve kterém normálně cvičí a že mistři cestují pravidelně do zahraničí učit, protože je po nich stále poptávka.
Vedoucí práce: Markéta Kalábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses