Informačný systém pre útulok zvierat - Vikorová, Dana (2018)
Témou tejto diplomovej práce je informačný systému pre útulok zvierat. Jej hlavným cieľom je analýza, návrh, vývoj a nasadenie informačného systému pre útulok zvierat Šťastné Labky. K vytvoreniu informačného systému je použitá metodika MMDIS a pre overenie prínosov systému je použitý technický akčný výskum.Prvá časť práce spracováva dostupné zdroje ohľadom tematiky útulkov zvierat, aplikácie metodiky MMDIS v projektoch a vývoj ERP systémov. Druhá časť popisuje informačné systémy, metodiku MMDIS a jej aplikáciu v konkrétnych podmienkach tejto práce. Tretia časť sa zaoberá analýzou a návrhom systému pre útulok Šťastné Labky a štvrtá časť práce popisuje jeho implementáciu a zavedenie do prevádzky. V oboch týchto častiach sa postupuje podľa fáz metodiky MMDIS, ktorými sú: Globálna podniková stratégia, Informačná stratégia, Úvodná štúdia, Globálna analýza, Detailná analýza, Implementácia a Zavedenie do prevádzky. Posledná časť práce je vyhodnotením prínosu systému pre útulok zvierat pomocou technického akčného výskumu.Výsledok vyhodnotenia prínosu informačného systému pre útulok Šťastné Labky je pozitívny, a jeho zavedenie je preto považované za úspešné.