Využití otevřených dat v rámci Competitive Intelligence - Koller, Martin (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou otevřených dat farmaceutického průmyslu pomocí metod Competitive Intelligence. Hlavní cíl je ověřit, zda jsou otevřená data cenná nejen v oblasti farmaceutického průmyslu a jakým způsobem se dají využít v konkurenčním prostředí.Teoretická část práce je postavena na kvalitních zdrojích odborné literatury jak v knižní, tak v online podobě. Je zde popsán Competitive Intelligence včetně fáze informačního cyklu. V teoretické části jsou zahrnuty samostatné kapitoly pro Otevřená data a Farmaceutický průmysl a jeho vhodnost pro výzkum cíle práce.Praktická část popisuje jednotlivé kroky, které vedou k splnění cíle práce. Detailně zobrazuje výchozí otázky a cestu k jejich odpovědím, včetně popisu sběru samotných dat, jejich kvality a relevance a na závěr také analýzu i návrh možného využití a pokračování této práce.