Spolupráce státu a sponzorů ve prospěch poskytovatelů sociálních služeb - Ptáková, Kristýna (2018)
Diplomová práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část vysvětluje základní pojmy v problematice zdravotně postižených osob, popisuje státní instituce, nadace, konkrétní denní stacionáře. Rozebírá též současné pracovní podmínky a uplatnění osob se zdravotním postižením. Praktická část je postavena na konkrétním centru pro mentálně handicapované. Stěžejní část tvoří rozhovory s paní ředitelkou a s rodiči či opatrovníky handicapovaných. Na závěr práce je vyhodnocení, jestli pomoc státu a sponzorů je dostatečná a jsou navržena případná zlepšení v této oblasti.