Repositioning značky My Little Pony na českém trhu - Staňková, Silvie; Olšanová, Květa; Vácha, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá změnou pozice značky My Little Pony, pod jejíž portfolio spadají primárně plastové a plyšové hračky poníků. Cílem práce je příprava vlastního návrhu pro implementaci nového positioningu značky My Little Pony na českém trhu, a to prostřednictvím analýzy realizované repositioningové strategie a dat získaných pomocí vlastního výzkumu. Diplomová práce je rozdělena do dvou částí, a to teoretické a praktické. V první části se práce zabývá teoretickým vymezením základních marketingových pojmů, tedy značka, její hodnoty, strategické řízení značky a brand management. Dále se pak práce zabývá již samotným stanovením positioningu značky a následně procesem repositioningu, jeho důvody, cíli a teoretickými přístupy k jeho tvorbě. V praktické části je pomocí teoretických modelů popsána značky My Little Pony, její hodnoty, identita, image a positioning značky. Následně je analyzován celý proces repositioningu značky, jenž proběhl v roce 2016. V sedmé kapitole jsou pro splnění stanoveného cíle diplomové práce interpretována data z výzkumu, který byl realizován v podobě pěti hloubkových rozhovorů s rodiči dětí, jež byly potenciálními novými zákazníky značky po jejím repositioningu. Výzkum si kladl za cíl zjistit, jakým způsobem si hraje chlapec ve věku 4-6 let a zda chlapci v tomto věku nějakým způsobem inklinují ke hře s ne typicky chlapeckými hračkami. V poslední kapitole je na základě analýzy a dat z kvalitativního výzkumu navržena nová strategie pro repositioning značky My Little Pony.
Vedoucí práce: Květa Olšanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses