Mezinárodní obchod v energetice a jeho vliv na norskou ekonomiku - Ambrož, Jiří (2018)
Práce analyzuje vliv mezinárodního obchodu v oblasti energetiky na ekonomiku Norska s užším zaměřením na vliv obchodu s ropou a zemním plynem. První kapitola se věnuje mezinárodnímu obchodu s energetikou, druhá norské ekonomice a postavení energetiky v jejím rámci. Třetí kapitola se zabývá způsoby, jakými mezinárodní obchod v oblasti energetiky ovlivňuje norskou ekonomiku jako celek.