Trh energetických nápojů v ČR - Plánka, Jakub (2018)
Tato práce se zabývá trhem energetických nápojů v České republice. Hlavním cílem této práce je pomocí analýzy dostupných dat a následného vlastního výzkumu zhodnotit, jaká je situace na tomto trhu a na základě zjištění provést segmentaci spotřebitelů energetických nápojů. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. První kapitolou je teoretická část, ve které jsou uvedeny teoretické poznatky a pojmy potřebné pro další části této práce. Druhá kapitola se věnuje představení trhu energetických nápojů a zhodnocení sitauce na něm pomocí PEST analýzy a Analýzy 5F, dále jsou v této kapitole představeni největší hráči tohoto trhu a Marketingový mix 4P z pohledu trhu jako celku. Třetí kapitola představuje výsledky vlastního výzkumu, na základě kterých byla prodvedena segmentace spotřebitelů.