Monitoring návštěvnosti turistických cílů České republiky - Kupčíková, Tereza; Jarolímková, Liběna; Vogelová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá monitoringem návštěvnosti turistických cílů České republiky. V práci je upravena a specifikována metodika, která definuje turistické cíle a pět ukazatelů pro měření jejich návštěvnosti. Dále jsou zde analyzovány typologie a kategorizace turistických cílů. Výsledky monitoringu jsou interpretovány čtyřmi výstupy – nejnavštěvovanější turistické cíle v České republice, dle krajů a dle kategorie. Poslední výstup je interpretován v aplikaci PowerBI. Závěrečné kapitoly se zabývají vyhodnocením metodiky, databáze a optimalizaci sběru dat.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses