Produktová analytika v e-commerce a online marketingu - Kumsta, Tomáš (2018)
Cílem této diplomové práce je návrh a implementace řešení produktové analytiky v online marketingu. Práce se zaměřuje na vyhodnocování konkrétních produktů a jejich propagace, za účelem nalezení neefektivních marketingových investic a zpřístupnění webových dat pro další byznysová rozhodnutí. Teoretická část práce se věnuje historii a současnému stavu webové analytiky a možnostem získávání dat z online zdrojů. Praktická část se pak zabývá celým procesem Business Intelligence od získání dat, přes jejich čištění a zpracování po vytvoření reportingu a analýzu dat. K tomu jsou využity nástroje Google Analytics jako zdroj webových dat, Keboola Connection pro získání a zpracování dat a Power BI pro vy-tvoření interaktivního reportingu.