Agenturní zaměstnávání - Horn, Ondřej (2018)
Práce se zabývá problematikou agenturního zaměstnávání v České republice. Jejím cílem je zjistit, za jakých podmínek může agenturní zaměstnání efektivně a dlouhodobě fungovat při vyplnění mezery na trhu práce. Práce je rozdělena na dvě části. První poskytuje teoretický podklad a právní vymezení agenturního zaměstnávání. Další část se věnuje mzdovým a pracovním podmínkám agenturních zaměstnanců v české automobilové společnosti Škoda Auto a.s. Obecný přehled je získán z výročních a tiskových zpráv společnosti Škoda Auto a.s. a týdeníku odborové organizace působící ve společnosti. Celková situace a spokojenost agenturních zaměstnanců je porovnána s kmenovými zaměstnanci na základě výsledků dotazníků, které byly agenturními a kmenovými zaměstnanci vyplněny. V poslední řadě je nastíněno, jak nastavit mezi agenturou práce a uživatelem podmínky pro dlouhodobou spolupráci.