Agenturní zaměstnávání - Horn, Ondřej; Soušková, Milena; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Práce se zabývá problematikou agenturního zaměstnávání v České republice. Jejím cílem je zjistit, za jakých podmínek může agenturní zaměstnání efektivně a dlouhodobě fungovat při vyplnění mezery na trhu práce. Práce je rozdělena na dvě části. První poskytuje teoretický podklad a právní vymezení agenturního zaměstnávání. Další část se věnuje mzdovým a pracovním podmínkám agenturních zaměstnanců v české automobilové společnosti Škoda Auto a.s. Obecný přehled je získán z výročních a tiskových zpráv společnosti Škoda Auto a.s. a týdeníku odborové organizace působící ve společnosti. Celková situace a spokojenost agenturních zaměstnanců je porovnána s kmenovými zaměstnanci na základě výsledků dotazníků, které byly agenturními a kmenovými zaměstnanci vyplněny. V poslední řadě je nastíněno, jak nastavit mezi agenturou práce a uživatelem podmínky pro dlouhodobou spolupráci.
Vedoucí práce: Milena Soušková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses