Spotřebitelské chování a jeho vliv na sdílenou ekonomiku - Moravcová, Lenka (2018)
Diplomová práce se zabývá spotřebitelským chováním, resp. sdílenou ekonomikou. Práce se věnuje analýze těchto dvou pojmů a jejich vlivu, který mají vůči sobě navzájem. Cílem je prokázání vlivu spotřebitelského chování na služby sdílené ekonomiky a dokázání toho, že značný rozvoj sdílené ekonomiky v posledních letech úzce souvisí s vývojem, resp. změnou spotřebitelského chování. Závěr práce se věnuje také doporučení pro oblast sdílené ekonomiky.