Komparace proexportní politiky České republiky a Švédska - Šimánková, Magdalena; Müllerová, Františka, 1948-; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá komparací proexportní politiky České republiky a Švédska. Česká republika a Švédsko jsou si v mnoha ohledech velmi podobné země – oba státy jsou členy Evropské unie, nejsou však členy eurozóny, mají srovnatelný počet obyvatel, jedná se o malé otevřené ekonomiky, ve kterých má export významnou roli a obdobná je i jejich struktura ekonomiky orientovaná na strojírenství. Podporují však obě země své exportéry srovnatelně? Cílem této práce je podat informace o rozdílech a shodách, které lze nalézt při srovnání aktuálních vládních proexportních strategií a jejich institucionálního zabezpečení. Část práce je věnována konkrétním příkladům využívání proexportních nástrojů, které jsou nabízeny ze strany České republiky.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses