Aplikace BI nad daty ze CRM systému - Zelinka, Tomáš; Církovský, Tomáš; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem bakalářské práce je vytvořit Business Intelligence (BI) řešení nad daty ze systému Řízení vztahů se zákazníky (CRM) vybrané farmaceutické společnosti. Ve dvou samostatných kapitolách teoretické části jsou stručně představeny pojmy BI a CRM, jak spolu souvisejí, jaké mají využití ve firemním prostředí a jaké jsou jejich trendy v současné době. Praktická část začíná identifikací sledovaných ukazatelů vyplývajících z požadavků zadavatele. Následně je provedena detailní analýza dat, jejich podrobné očištění, a nakonec tvorba reportů sestávající z několika grafických vizuálů. Grafické vyhodnocení dat a z něj vyplývající souvislosti napomáhají k rychlejšímu vyhodnocení aktuálního stavu a efektivnějšímu rozhodování. Výstupem jsou tři reporty zobrazující nejaktivnější zaměstnance, nejdiskutovanější produkty a nejčastěji se vyskytující způsoby probíhající interakce. Vše je sledováno multidimenzionálně, tedy z více úhlů pohledu. Dimenzemi jsou například čas, zaměstnanci, teritoria a mnoho dalších. To uživateli umožňuje získávat větší množství informací na jednom místě.
Vedoucí práce: Tomáš Církovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses