Otázka bezpečnosti Jižní Koreje s důrazem na problematiku jaderných zbraní - Grossová, Zuzana (2018)
Diplomová práce "Otázka bezpečnosti Jižní Koreje s důrazem na problematiku jaderných zbraní" se zabývá bezpečností Korejské republiky, přičemž její hlavní zaměření směřuje k otázce jaderných zbraní. Práce reflektuje koncepty bezpečnosti, historický vývoj kontroly jaderného zbrojení a vysvětluje koncepty spojené s jadernou tématikou. Práce je zaměřena na region severovýchodní Asie, přičemž zvláštní důraz je kladen na Korejský poloostrov a zejména Jižní Koreu. Z důvodu propojenosti jednotlivých dimenzí bezpečnosti se práce věnuje také aktérům ovlivňujícím bezpečnost Korejské republiky, zejména roli Spojených států a Číny.