Otázka bezpečnosti Jižní Koreje s důrazem na problematiku jaderných zbraní - Grossová, Zuzana; Havlová, Radka, 1975-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce "Otázka bezpečnosti Jižní Koreje s důrazem na problematiku jaderných zbraní" se zabývá bezpečností Korejské republiky, přičemž její hlavní zaměření směřuje k otázce jaderných zbraní. Práce reflektuje koncepty bezpečnosti, historický vývoj kontroly jaderného zbrojení a vysvětluje koncepty spojené s jadernou tématikou. Práce je zaměřena na region severovýchodní Asie, přičemž zvláštní důraz je kladen na Korejský poloostrov a zejména Jižní Koreu. Z důvodu propojenosti jednotlivých dimenzí bezpečnosti se práce věnuje také aktérům ovlivňujícím bezpečnost Korejské republiky, zejména roli Spojených států a Číny.
Vedoucí práce: Radka Havlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses