Specifika podnikatelského prostředí francouzského trhu na příkladu vybraných firem - Brychtová, Lenka; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Práce se zabývá podnikatelským prostředím francouzského trhu se zaměřením na jeho specifické vlastnosti, zejména co se týče příležitostí a hrozeb, které toto prostředí podnikatelským subjektům již operujícím (či chtějícím začít své podnikání na tomto trhu), přináší. V první části je zkoumáno prostředí na základě vlivů faktorů z PESTEL analýzy a závěrem je přiložena SWOT analýza prostředí, shrnující tyto vlivy. Další část je zaměřena na obecný pohled firem na toto prostředí na základě vyhodnocených dat z online dotazníku. Součástí práce jsou také dvě případové studie českých firem, které mají zkušenosti s podnikáním na francouzském trhu, jejichž názory jsou taktéž shrnuty pomocí SWOT analýzy doplněné o Porterův model konkurenčních sil.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses