Analýza marketingové a komunikační strategie vybrané značky - Svobodová, Martina (2018)
Diplomová práce analyzuje a mapuje český trh nealkoholických nápojů se zaměřením se na balené minerální vody, konkrétně na značku Magnesia. Cílem této diplomové práce je zhodnocení marketingové a komunikační strategie ochucené řady Magnesia RED a její vliv na značku Magnesia. První teoretická část vymezuje pojmy a poznatky z odborných článků a literatury vztahující se k dané problematice, poukazuje na rostoucí tempo zdravého životního stylu či se podrobněji věnuje typologii balených vod. Teoretické poznatky jsou přeneseny do praxe a za pomocí analýzy sekundárních dat výzkumných agentur (Nielsen, GFK), analýzou problematiky v rámci studie MML-TGI a vlastního kvantitativního (dotazníkové šetření) a kvalitativního výzkumu (strukturované rozhovory) je vyhodnoceno povědomí o značce Magnesii a její ochucené řadě Magnesii RED v rámci srovnání s věkem a pohlavím spotřebitelů. V závěru jsou shrnuty výsledky analýz a navržena doporučení a případná zlepšení pro danou značku.