Analýza marketingové a komunikační strategie vybrané značky - Svobodová, Martina; Zamazalová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce analyzuje a mapuje český trh nealkoholických nápojů se zaměřením se na balené minerální vody, konkrétně na značku Magnesia. Cílem této diplomové práce je zhodnocení marketingové a komunikační strategie ochucené řady Magnesia RED a její vliv na značku Magnesia. První teoretická část vymezuje pojmy a poznatky z odborných článků a literatury vztahující se k dané problematice, poukazuje na rostoucí tempo zdravého životního stylu či se podrobněji věnuje typologii balených vod. Teoretické poznatky jsou přeneseny do praxe a za pomocí analýzy sekundárních dat výzkumných agentur (Nielsen, GFK), analýzou problematiky v rámci studie MML-TGI a vlastního kvantitativního (dotazníkové šetření) a kvalitativního výzkumu (strukturované rozhovory) je vyhodnoceno povědomí o značce Magnesii a její ochucené řadě Magnesii RED v rámci srovnání s věkem a pohlavím spotřebitelů. V závěru jsou shrnuty výsledky analýz a navržena doporučení a případná zlepšení pro danou značku.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses