Politická komunikace a mediální obraz tradičních a tzv. anti-establishmentových stran v kontextu voleb do PS ČR 2017 - Fuksová, Anna (2018)
Cílem diplomové práce je identifikovat odlišnosti v politické komunikaci dvou tradičních (ODS, ČSSD) a dvou anti-establishmentových (ANO, Piráti) českých politických stran, a to v kontextu voleb do Poslanecké sněmovny na podzim roku 2017. Dále jsou v práci analyzovány mediální obrazy jmenovaných stran v celostátních tištěných denících MF Dnes a Právo. Diplomová práce je strukturovaná do tří základních kapitol. Předmětem první kapitoly je vymezení základní terminologie spojené s politickým marketingem. Druhá kapitola je věnována vztahu politiky a médií, a tomu, jakým způsobem se vzájemně ovlivňují. Ve třetí empiricko-analytické kapitole je věnován prostor marketingovým kampaním vybraných politických stran a interpretaci výsledků obsahové analýzy, v rámci které byly kódovány články z deníků Právo a MF Dnes vydané před volbami.