Vlastnosti a využití metody MARS - Buchal, Matěj (2018)
Diplomová práce je věnována metodě strojového učení zvané MARS (Multivariate Adaptive Regression Splines). Cílem práce je nejprve představit tuto metodu, fungování jejího algoritmu, podobu a způsob vytváření modelu a jeho odhad. Následně jsou v práci s využitím Monte Carlo simulací zkoumány vlastnosti odhadů modelů získaných pomocí této metody a část z nich je porovnána s vlastnostmi odhadů modelů získaných pomocí lineární regrese. V poslední části práce je pak demonstrováno použití metody MARS na reálném datovém souboru.