Etika a právo v nových technologiích automobilového průmyslu - Bušek, Štěpán; Boháček, Martin, 1947-; Věžníková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá etickými a právními otázkami, které vyvstávají s příchodem technologiemi alternativních pohonů, konektivity a autonomního řízení v dopravě. Práce je rozdělena do šesti částí. V první částo jsou představeny jednotlivé technologie a je zde odhadnut jejich vliv na budoucnost automobilového trhu. V následujících dvou částích práce je zpracována současná a připravovaná legislativa, která se zabývá tématem nových technologií v České republice. Ve čtvrté části je pomocí komparace právních úprav srovnána česká právní úprava s úpravou Spojených států amerických. Pátá kapitola obsahuje pojednání o etických a právních překážkách, které brání zavedení plně autonomních systémů v ČR, na což navazuje poslední část, ve které autor vytvořil návrh právních norem, které by umožnily provoz těchto technologií v dopravě.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses